جهش قابل توجه نرخ ابتلای روزانه و تایید مقامات مسئول در افزایش آمار مراجعه سرپایی به مراکز درمانی نشانههایی است که بیانگر آغاز پیک ششم است و نباید به آنها بیتوجه باشیم.
بررسی دقیق آماری و رفتار ویروس کرونا در گذشته نشان میدهد در آستانه آغاز پیک ششم قرار داریم و درصورت بیتوجهی به این موضوع احتمالاً پیک ششم با سویه امیکرون تجربه خواهد شد.
در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان تاکید میکنند: در شرایطی که نرخ ابتلای روزانه 14.72 درصد افزایش داشته و این روند در واقع آغاز حرکت دومینوی همهگیری در دومین ماه زمستان 1400 است.
از سوی دیگر گروه یاد شده معتقدند ادامه افزایش نرخ بستری 4.54 درصدی تنها در 24 هم تاییدی بر آغاز فرآیند جهش ناگهانی آمارها در روزهای آینده است و بیتفاوتی به این نشانهها قطعا در دو هفته آینده مشکلاتی نگران کننده ایجاد میکند تاجایی که اگر پیش بینی شود اسفند 1400 میتواند در تاریخ همهگیری ماهی بسیار سخت باشد دور از واقعیت سخن نگفتهایم.
وزیر بهداشت گفت: وضعیت اُمیکرون در جهان بسیار بحرانی است و بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا، درگیری بسیار شدیدی با اُمیکرون دارند و روزانه بیش از یک هزار و 500 نفر در آمریکا بر اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند و کشورهای همسایه نیز درگیر هستند و ما بسیار نگران هستیم چون اُمیکرون قدرت انتشار بسیار زیادی دارد.
وی افزود: با تست های تشخیصی انجام شده تا کنون بیش از دو هزار بیمار مبتلا به اُمیکرون در کشور شناسایی شده اما از همه بیماران، تست نمی گیریم بلکه به صورت اتفاقی این تست ها انجام می شود و میزان آلودگی در سطح جامعه، بیشتر از این موارد است. مراجعات سرپایی در دو هفته اخیر تقریبا 4 برابر شده و وقتی مراجعات سرپایی افزایش می یابد ممکن است موارد بستری و بیماران بدحال نیز افزایش یابد و نگرانی هایی در این زمینه داریم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: توصیه ما به مردم این است که در اسرع وقت، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند. تا کنون حدود 13 میلیون نفر، دُز سوم را تزریق کرده اند و یکی از دلایلی که مرگ و میر بیماران کرونایی در این روزها در کشور کمتر است، واکسیناسیون گسترده ای بوده که خوشبختانه تا کنون حدود 89 درصد از جمعیت هدف، یک دُز و حدود 79 درصد نیز دو دُز را تزریق کرده اند.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین نگرانی های ما، عادی انگاری توسط مردم است و نباید تصور کنند که همه چیز تمام شده است. مهمترین نکته بهداشت فردی، استفاده از ماسک است. ثابت شده که استفاده مداوم از ماسک، می تواند تا حد زیادی از ابتلا به اُمیکرون پیشگیری کند. متاسفانه در فضاهای جمعی می بینیم که بخشی از مردم، از ماسک استفاده نمی کنند.
.
دکتر عین اللهی گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد اعمال محدودیت ها تصمیم گیری می کند و وزارت بهداشت در این زمینه، پیشنهادات کارشناسی خود را مطرح می کند. باتوجه به شرایط کشور، ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات لازم را می گیرد. اگر در اجتماعات، از ماسک استفاده و فاصله گذاری رعایت شود، تا حدی می تواند از ابتلا به اُمیکرون جلوگیری کند.
وی تاکید کرد: به مردم عزیزمان اطمینان می دهیم که هر واکسنی مورد نیاز باشد چه داخلی و چه خارجی را حتما تامین می کنیم. متاسفانه شایعاتی در فضای مجازی منتشر شده بود که واکسن خارجی دیگر به کشور وارد نمی شود اما حقیقت این است که هر واکسنی که مورد نیاز باشد را وارد می کنیم. تا امروز حدود 185 میلیون دُز واکسن کرونا تامین شده که حدود 152 میلیون دُز، وارداتی و بقیه ساخت داخل بوده است.