سرهنگ سیدمحمد حسینیمقدم صبح امروز در نشست خبری مرکز فوریتهای پلیسی 110 گیلان با بیان اینکه پلیس بهمعنای عام برای بسیاری از مردم شناخته شده است اظهار داشت: شهروندان غالباً با ماموریتهای مختلف ما آشنا هستند اما برخی ردهها در ناجا ممکن است نزد مردم شناخته شده نباشد.
رئیس مرکز فوریتهای پلیسی 110 استان گیلان با اشاره به اینکه بیشترین تماسها با سامانه 110 مربوط به رشت بوده است تصریح کرد: بهترتیب شهرستانهای رشت، لاهیجان، انزلی و لنگرود امسال بیشترین تماس را با مرکز فوریتهای پلیسی 110 گیلان برقرار کردند اما 45 درصد تماسها مربوط به مرکز استان است.
حسینیمقدم با بیان اینکه کمترین تماسها با سامانه 110 پلیس مربوط به شهرستان املش است تصریح کرد: از آنجا که میزان تحمل مردم کاهش یافته نزاع فردی رو به افزایش است و گاهی ممکن است افراد بهخاطر کوچکترین مسئله با یکدیگر درگیر شوند اما بهطور کلی مردم گیلان بهسبب موقعیت جغرافیایی و فرهنگ غنی، مردمی آرام هستند.
وی از تشکیل یگان امنیتی موتورسوار برای پیگیری سریع موضوعات خبر داد و بیان کرد: گیلان از حیث جرائم خشن نسبت به دیگر استانها در وضعیت بهتری قرار دارد و روزانه بهطور میانگین 3 هزار و 600 تماس با مرکز 110 برقرار میشود که بعضی از آنها منجر به انجام عملیات توسط ماموران پلیس میشود.
رئیس مرکز فوریتهای پلیسی 110 استان گیلان همکاری با پدافند غیرعامل را یکی دیگر از اقدامات ناجا برشمرد و گفت: سیستم یکپارچه 110 از آبان ماه سال 79 بهجهت حضور بهموقع پلیس برای رفع نیازها و پیگیری درخواستهای مردم در صحنه راهاندازی شد.
حسینیمقدم با بیان اینکه این سیستم در تمام دنیا با توجه به نیازهای مردم فعال است و امروز پلیس در کوتاهترین زمان در صحنه حضور مییابد خاطرنشان کرد: جرائم عمومی اولویت نخست هستند و پس از آن بهترتیب تخلفات راهنمایی و رانندگی، نزاع، مزاحمتها و سرقت در اولویت هستند.
وی با اشاره به بخشهای مختلف مرکز فوریتهای پلیسی 110 گفت: بخش دریافت اخبار و توضیح اخبار در 110، ابلاغ به رده مربوطه برای حضور و پیگیری در صحنه از جمله بخشهای این سامانه هستند البته استفاده از GPS یا سامانه موقعیتیابی در تسهیل کار اثرگذار بود از این رو بهمحض دریافت اخبار توسط اپراتور، پلیس در صحنه حضور مییابد یا اخبار به کلانتری مربوطه ابلاغ میشود.
رئیس مرکز فوریتهای پلیسی 110 استان گیلان نوع اخبار در این سامانه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اخبار ممکن است بهصورت فوریتی مانند نزاع در لحظه خرید و فروش مواد مخدر و سرقت در لحظه باشد که پلیس کمتر از 15 دقیقه باید در صحنه حضور یابند و در اخبار غیرفوریتی نیز شهروند با تنظیم صورت جلسه درخواست خود را پیگیری میکند.
حسینیمقدم “راهنمایی و ارشاد پلیس” را جزو دیگر بخشهای مرکز فوریتهای پلیسی برشمرد و افزود: در این حوزه شهروندان برای دریافت راهنمایی در موارد اختلافات خانوادگی، چک و ملک تماس گرفته و درخواست راهنمایی از پلیس دارند.
وی با بیان اینکه میزان تماسها با این مرکز امسال7 درصد افزایش یافته است گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از 764 هزار تماس با مرکز 110 پلیس برقرار شد که 400 هزار مورد منجر به انجام عملیات شد و مابقی در حالت راهنمایی و ارشاد قرار گرفت البته مزاحمتها در لیست سیاه قرار داده میشود و در صورت تکرار، پیگیری قضایی میشود.