طراحی داخلی ویلا:
وجود فضاهای بزرگ با سقف های بلند و استفاده از نور طبیعی محیط، شاید مهم ترین پارامترها در طراحی ویلا ی مطلوب باشد. هم چنین طراحی باید به گونه ای انجام شود که علاوه بر اینکه دیوارهای پیرامونی به عنوان جدا کننده فضای داخلی و خارجی عمل می کنند، از قسمت هایی نیز دسترسی به فضای خارجی را به گونه ای معمارانه و هنرمندانه فراهم سازند.
پیشنهاد: برای یک طراحی جذاب امروزی، استفاده از معماری دوبلکس و سقف های بلند اولین پیشنهاد است. در این مدل از طراحی ، فضاهای عمومی و خصوصی برای استفاده راحت تر ساکنین از یکدیگر جدا شده است.
استفاده از نور جنوب و وجود درهای بازشونده کشویی بزرگ نیز، نکته بسیار مهمی است که میتواند در زمان عصرگاهی و غروب خورشید، فضای داخلی را به فضای خارجی متصل نموده و موجب افزایش سطح بهره وری نوری و نشاط ساکنان گردد.
طراحی خارجی ویلا:
پس از طراحی فضاهای داخلی و توجه به الزامات و نیاز های یک ویلا نوبت به طراحی فضای خارجی می رسد. با توجه به این که هدف از استفاده از فضای بیرونی باغ و ویلا لذت بردن از فضای سبز و آب و هوای دلچسب است، طراحی این فضا می بایست به گونه ای انجام شود که حداکثر کارایی و رضایتمندی ساکنین را تامین نماید.
جانمایی صحیح المان هایی همچون آلاچیق، باربیکیو، آبنما به همراه استخر، و تونل طبیعت از مهم ترین بخش های طراحی Landscape یا چشم انداز ویلا می باشد.
در نظر گرفتن باغچه های گل کاری شده و فضای سبز کافی، چیدمان درست درختان و انتخاب صحیح نوع پوشش گیاهی منطبق با محیط، تأثیر مهمی را در زیبایی فضای ویلا و تبدیل شدن آن به یک مکان چشم نواز و فرح بخش برجا می گذارد.
ویژگی های برتری طراحی ویلا
استفاده از تکنولوژی های روز دنیا مانند مجهز کردن فضای خارجی به آبیاری قطره ای و هوشمندسازی آن، تجهیز کل فضاها به سیستم های امنیتی و قابلیت کنترل از راه دور از مواردی است که ویلای ساخته شده را دارای مزیت رقابتی می نماید، از سوی دیگر نورپردازی جذاب و کاربردی محیط داخل و خارج و همچنین نورپردازی بین گیاهان ، آبنماهای هوشمند و استفاده از سیستم های هوشمند در این زمینه نیز از مهم ترین عوامل برتری طراحی سازه نهایی بر رقیبان خود خواهد بود.
جمع بندی اصول طراحی ویلا:
به طور کلی طراحی فضاهای ویلا باید لوکس، چشم نواز و در عین حال کاربردی و مقبول باشد تا شرایط برای استراحت و تفریح ساکنان آن به بهترین نحو مهیا شود.
روند طراحی و اجرای باغ و ویلا
1- ثبت ابعاد زمین
2- توجه به جهت طلوع و غروب خورشید
3- جانمایی ساختمان ـ زمین بازی ـ آبنما ـ استخر و کلیه فضاهای مورد نیاز
4- طراحی راه های ارتباطی مناسب بین فضاها
5- طراحی داخلی فضای ساختمان با توجه به میزان نورگیری، ارتفاع طبقات و کاربردهای مد نظر
6- انتخاب نوع متریال مصرفی درفضاهای داخلی و خارجی
پیش بینی تأسیسات مورد نیاز ویلا به شرح زیر :
۱ـ سیستم سرمایش مناسب
۲ـ سیستم گرمایش مناسب
۳ـ آبیاری قطره ای هوشمند
۴ـ سیستم ایمنی مناسب
۵ـ پمپ و موتورخانه و جانمایی آن
۶ـ نورپردازی هوشمند جهت امنیت و بازده بیشتر
۷ـ اتاق سرایداری
۸ـ انبار یا انباری